Законът, който трябва да предпази израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е

...
Законът, който трябва да предпази израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е
Коментари Харесай

Върховният съд на Израел отложи влизането в сила на закон, предпазващ премиера Нетаняху да бъде отстранен от длъжност

Законът, който би трябвало да защищити израелския министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и да бъде отхвърлен от служба, ще влезе в действие едвам след идващите парламентарни избори, постанови през днешния ден Върховният съд на Израел, отбелязвайки, че законът явно е основан по персонални аргументи, съобщи Асошиейтед прес.

Израелските законодатели одобриха закона през март 2023 година като част от противоречивия проект на държавното управление за правосъдна промяна. Критиците му настояват, че законът е основан, с цел да защищити Нетаняху да бъде приет за некадърен да ръководи поради изказвания за спор на ползи. Нетаняху желае да направи преустрояване на правосъдната система, до момента в който в това време е обвиняем за хипотетична корупция.

Решението на Върховния съд, взето с 6 против 5 гласа, идва дни откакто съдът анулира първата огромна част от правосъдната промяна, което е удар по държавното управление на Нетаняху. Следващите парламентарни избори се чакат през 2026 година, само че може да се състоят и преди този момент, написа Българска телеграфна агенция.

Нетаняху е обвиняем за машинация, корист с доверие и приемане на подкупи по три обособени каузи. Израелският министър председател отхвърля да е направил нарушавания.

Участието му в правосъдната промяна в Израел провокира въпроси, в това число от страна на основния прокурор, дали това съставлява спор на ползи, до момента в който той е обвиняем.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР